Cred ca lucrul cel mai valoros pe care il aduce blogosfera sunt opiniile unor oameni, care altfel ar fi avut sanse mici sa ajunga la noi.

De aceea am incercat sa inventariez la finalul unei saptamani acele posturi de “blogging de opinie” care mi-au placut. Surpriza a fost sa gasesc destul de putine opinii pe blogurile, foarte bune de altfel, pe care le citesc. Semn ca trebuie sa-mi actualizez feed reader-ul :). Iata ce a iesit:

  • Sorin Tudor ne reaminteste ca lumea in care traim e una in care nu ne mai putem ascunde, ca absolut totul despre noi e public. Cu siguranta asta are impact la nivelul eticii, a modului in care ne comportam, a modului in care gandim o afacere, in care comunicam etc. As reaminti si eu o carte despre acelasi subiect. Va sfatuiesc sa-l credeti pe Sorin cand spune ca merita sa urmariti prezentarea de 3 ore din postul lui. O prezentare incredibila! Chiar merita, pentru a intelege amploarea umana a web 2.0.
  • Eliza Rogalski se refera la practica advertorialelor pe blog, despre care spune ca e o inertie a modului in care am gandit pana acum advertisingul pe “old media”. Eu as spune mai direct ca e o tampenie. Insa ma astept ca atractia pe care am reusit sa o producem pentru “new media” sa dea dastere in perioada urmatoare la multe astfel de idei.
  • Tereza Valcan crede ca managerii vad rolul PR-ului ca fiind unul strict tactic.Tot ea arata ca acest rol ar trebui sa fie mai degraba strategic. Pentru asta ne indeamna sa luptam cu armele convingerii la adresa managerilor. Insa lupta asta trebuie dusa in primul rand intr-un cadru organizat. Asa ca o invit pe Tereza sa devina si ea membra a ARRP 🙂 .
  • Dragos Novac argumenteaza de ce componenta online a rebrandingului DonCafe (respectiv campania si site-ul “mixes.ro”) este “o prostie”. Apoi revine si cu solutii.
  • Dragos Bucurenci aminteste, prin intermediul tatalui sau, de invazia trupelor rusesti in Cehoslovacia, in 68. Pe langa fragmente de amintiri gasiti si fragmente isteroide si de prost gust din asa-zisul Raport Tismaneanu, dar si discursul “legendar” al lui Ceausescu. Avand 26 de ani, Dragos, la fel ca si mine, nu are cum sa aiba amintiri directe ale acelor vremuri. Si totusi, citand un autor care a reusit in ultima vreme sa se discrediteze, “un popor fara memorie e un popor pierdut” (H.R. Patapievici)
  • Victor Ciutacu arata ce efecte are duduitul economiei romanesti pentru turismul turcesc. Tot pentru el, “calitatea concediului e invers proportionala cu numarul de romani intalniti “. Se poate generaliza usor la calitatea vietii, in ansamblu…
  • (later edit) Costin Cocioaba face un rezumat amuzant al unei saptamani cu nu mai putin de doua campanii pe bloguri (Microsoft si DonCafe)

Cam atat. O sa urmaresc mai atent saptamana viitoare si poate lista va creste.