Sorin Tudor – Carte despre istoria si strategiile campaniilor electorale romanesti


Politica 2008Aseara am fost in Green Hours la un eveniment de pre-lansare al cartii lui Sorin Tudor: Politica 2008 (felicitari Sorin si cat mai multi cititori, dar mai ales discutii pe marginea cartii).

Cartea este editata de Tritonic, un grup editorial generos, care face eforturi importante pentru a promova autori romani. Asa ca am avut placerea sa-l reintalnesc pe Bogdan Hrib, directorul editurii, care imi este si coleg in consiliul de conducere ARRP. Am discutat despre ce inseamna sa fii scriitor in Romania zilelor noastre si ne-am amintit de vremurile de aur ale SF-ului romanesc (pentru cei care nu stiu, in adolescenta am avut incercari literare, la care imi propun sa revin in viitor). Tot pentru cei care nu stiu, pe langa activitatea de promovare a scriitorilor romani, Bogdan este si “autor de bestseller-uri”, respectiv va recomand cu insistenta Blestemul Manuscrisului.

Apoi l-am intalnit pe Pavel Lucescu. Faptul ca are o experienta de 15 ani in presa ne-a fost de ajutor, mai ales pentru o discutie despre politica, pentru a ne aminti cat de mult s-au schimbat lucrurile de la mijlocul anilor ’90 pana acum.

Discutii placute am mai avut cu Dan Dumitrescu (un tanar politician caruia ii prevad un succes deosebit, mai ales daca va intra intr-un partid ;) ) si cu Bogdan Manolea.

De asemenea am (re)intalnit mai multi bloggeri, la care puteti citi relatari ale evenimentului: Cristi Manafu, Costin Cocioaba, Cristian China-Birta, Bogdan Epure, Inconstantin, Vlad Bogos etc…

Discutia in public a fost dificila (cum era de asteptat). Despre politica, internet, bloguri, participare si mai ales neparticipare la vot. Interesant sa auzi atatea opinii. Si sa constati ca participarea politica nu are cum sa dispara. Poate doar sa se schimbe. Chiar si inspre dezinteres sau neincredere in politica (sigur, asta cu neincrederea in institutiile politice e mai periculoasa; ea de obicei anticipeaza un regim totalitar, dar nu e cazul sa mergem prea departe acum…).

In plus am invatat:

 • De la Sorin (multumesc pentru autograf si promit sa fac un review al cartii cat mai curand) – ca atunci cand moderezi un eveniment cu subiect dificil nu e bine sa astepti luari de pozitie voluntare, ci sa-i inviti tu pe cei din sala sa ia cuvantul, in mod individual. Aici s-au vazut reflexele de pedagog (bun) ale lui Sorin.
 • De la Bogdan Hrib – ca o prelansare e o tactica importanta pentru promovarea unei carti, pentru ca le lasi timp oamenilor sa faca review-uri pana cand se lanseaza oficial cartea.

PS: am fost placut surprins, din ce am citit din carte, de stilul scriitoricesc al lui Sorin. Veti observa claritate, elocventa, o buna documentare si nu in ultimul rand o utilitate importanta a fiecarei bucati de text. Totusi, nu as recomanda postarea, chiar si cu un caracter de avampremiera, a unor fragmente care nu sunt inca bine lustruite (corectate). Pentru ca va avea un impact asupra perceptiei. Oricum, felicitari si abia astept sa o citesc.

Categoria: Evenimente

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading ... Loading ...

5 Comentarii:


 1. ( 24 October 2008 , 11:59 am )

  [...] moi ), eCostin, Lămâie aka Marie Jeanne, Vlad Bogos, NewDada, Dan Dumitrescu, McGogoo, Nihasa, Dragoş Dehelean, Bogdan Manolea, Cristian [...]


 2. ( 24 October 2008 , 12:41 pm )

  Astept nerabdatoare lansarea, insa nu inteleg de ce a trebuit Sorin Oprescu sa scrie la ‘Cuvant inainte’… Parca era mai bine daca nu isi baga nasul niciun politician in carte, chiar daca despre ei este vorba.


 3. ( 27 October 2008 , 7:27 pm )

  Cand revii la SF, Dragos?


 4. ( 28 October 2008 , 1:12 am )

  Foarte dulce intrebarea, Ovidiu. Nu stiu sa raspund. Un cliseu ar fi ca sunt in(tr-o lume) SF.


 5. ( 29 October 2008 , 9:40 am )

  [...] tuturor celor care au amintit de aceasta lansare: Cristealizari, eCostin, Chinezu, Dan Dumitrescu, Dragos Dehelean, INConstantIN, Pavel Lucescu, Cristi Manafu, Bogdan Manolea, Marie Jeanne, McGogoo, Newdada, [...]

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu