Cel mai bun pitch pentru un blogger


“Cum faci un pitch unui blogger?” este cu siguranta o intrebare pe care si-o pun multi oameni de PR. Ei bine, chiar daca nu am vazut multe astfel de pitch-uri, tocmai am vazut unul care va ramane mult timp no. 1.

Ii apartine lui Dan Barbulescu (Ogilvy Public Relations Worldwide), i se adreseaza lui Victor Ciutacu si este pentru o campanie sociala.

Il puteti citi pe tot in postul lui Victor “Ciutacosfera sprijină o campanie socială”.

Pentru un blogger cu 10.000 de vizitatori pe saptamana, cum e cazul lui Victor, sustinerea campaniei e un gest admirabil. Iar pentru un jurnalist care publica un astfel de pitch, toti oamenii de PR ar trebui sa aprinda o lumanare (pt. “vii”!!), ca tot vin Sarbatorile :)

Categoria: Comunicare online, Relatii Publice, Responsabilitate Sociala (CSR)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, medie: 4.00 din 5)
Loading ... Loading ...

22 Comentarii:


 1. ( 8 December 2007 , 7:20 pm )

  in scrisoarea trimisa de barbulescu dan,ciutacu victor este facut de doua(2) ori GENIAL. Un motiv mai bun pentru sustinerea campaniei impotriva cancerului cervical cred ca nu exista.


 2. ( 8 December 2007 , 11:53 pm )

  Parerea mea e doar ca a inteles valorile “brand-ului” Ciutacu:

  “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun?”


 3. ( 9 December 2007 , 12:25 am )

  ha ha ha


 4. ( 9 December 2007 , 1:53 pm )

  [...] citit zilele acestea o insemnare interesanta a lui Dragos Dehelean. In acel post Dragos lauda pitch-ul lui Dan Barbulescu de la Ogilvy PR London [...]


 5. ( 9 December 2007 , 10:10 pm )

  Arogant si genial, pe placul sau ne-placul unora, omul a facut un gest frumos. Ma gindeam sa pun si eu linkul si chiar am s-a fac, desi cei vreo 10-15 vizitatori unici pe zi n-o sa rezolve mare lucru. Dar macar am sufletul impacat ca am facut ceva bun. Iar dumneavostra ati facut ceva la fel de bun semnalind evenimentul. Tot inainte.


 6. ( 9 December 2007 , 11:11 pm )

  Si mie imi place Ciutacu. Pentru un jurnalist are vana si coloana vertebrala.


 7. ( 9 December 2007 , 11:49 pm )

  Crenguta ,paralelitatea dintre coloana vertebrala a brandului ciutacu si podeaua trustului mogulic nu ma face sa-l consider pe ziaristul cu pricina vreun patruped oarecare , dar nici posesor de vana. Morala: vertebrate sunt multe,dar putine se pot ridica in doua picioruse pentru a putea scrie cu propriile maini…dca-ntelegi ce vreau sa zic.


 8. ( 10 December 2007 , 8:26 am )

  Una la mana: am sa schimb tastatura asta, nu e prima oara cind bate “a“ in loc de “o“ , p in loc de o si multe altele, ca de exemplu inversarea ordinii literelor (are o intirziere ciudata). Altminteri, ca o fire perfectionista ce sunt nu mi-as fi permis sa las o asa greseala: “s-a“ scris cum e scris in acel context. Am vrut sa scriu “sa o“ sau “s-o“ dar graba…..
  Doi la mana: omul acesta, Ciutacu, a facut un gest frumos. Hai sa vorbim DOAR de acest gest frumos si sa lasam deocamdata parerile generale despre el. Domnul Doru, daca e amabil, sa ne arate si noua ce mare ziarist este, ce articole a scris, la ce televiziune activeaza. Daca nu are raspunsuri la aceste intrebari “ciocu` mic“ si joc de glezne. Pentru urechile (si ochii) mai sensibile mii de scuze pentru limbaj.


 9. ( 10 December 2007 , 10:14 am )

  Domnu Marian,pai nu te-ai prins domne care e sansa normalitatii in RO? Sa eviti slujul prooligarhic refuzind din start “meseria” de ziarist. Altfel cit ai fi tu de “catavenc” mai devreme sau mai tirziu esti obligat sa intri in negocierea inevitabila din care nu vei reusi sa-ti pastrezi decit vesta,sapca si aerul ceghevarian,insotite bineinteles de cecul pe dosul mcaruia scrie:ciocul mic si joc de glezne. Pai se poate domnu M arian sa nu stii lucrurile astea?


 10. ( 10 December 2007 , 10:34 am )

  Pai nu stiu domnu` Doru, ca nu sunt ziarist. Deocamdata sunt blogger incepator, categoria “gradinita“. Poate ca asa este dar cind pe fatza cecului e scrisa o suma cu multe zerouri nu-ti mai vine sa-l intorci pe dos, iti vine sa fugi cu el la banca. Cind o sa ma fac mai mare si ma fac ziarist o sa revin si o sa va spun daca asa este. Tineti-mi pumnii ca vreau sa testez pe pielea mea.
  Mai bine ziarist decit gunoier. Parerea mea.


 11. ( 10 December 2007 , 8:19 pm )

  “Mai bine ziarist decit gunoier”?? uite domne ca nici o critica de intimpinare n-a sesizat influenta lui Labis asupra bloggerilor tineri,chiar daca “Moartea caprioarei” e poemul stindard al ziaristului de investigatie.


 12. ( 10 December 2007 , 10:20 pm )

  Va referiti la “maninc si pling, dar bine ca maninc“ ? (sa ma ierte Labis ca i-am pocit versul). Ceva mai recent avem: “sa traiti bine daca faceti ca mine“ (dar ziaristii au taiat partea a doua). Mai ales ca nici iarna nu-i ca vara, orice s-ar spune. In concluzie, scotind radicalul din integrala de ordin paispe` cu combinari de N luate cite K rezulta in mod clar, pe orice computer: decit gunoier mai bine ziarist.
  In ceea ce priveste faza cu “bloggerii tineri“ m-am tavalit pe jos de ris, nu alta. Cei care stiu sa dea click unde trebuie stiu de ce.


 13. ( 11 December 2007 , 12:10 am )

  Vad Mariane S. ca ai citit opul maestrului Cristoiu “Frica de Gagesti”…Initial stii ca s-a numit “Mai bine ziarist decit orice altceva”?…vezi ca nu stiai? Oricum e o carte tare , care a reusit sa penetreze pina si structura geniala a lui ciutacu victor…ca sa nu mai vorbim de badea,gidea,stan si barzila.Dar daca zici ca ai citit-o ,capitolul de inceput intitulat “invatarea alfabetului de foame” te-a influentat in vreun fel?Sa nu-mi spui ca ideea incompatibilitatii dintre vesta portocalie si gunoier o purtai tu asa ca pe o preconceptie prin vreo gena bolsevizata,ca nu te cred.


 14. ( 11 December 2007 , 12:22 am )

  apropo,ti-am vazut tunsoarea,si pot sa spun ca la cum gindesti ai fi putut sa fii mai tinar.


 15. ( 11 December 2007 , 7:32 am )

  Eeeeei, e timpul pentru niste precizari:
  1. Sunt timid dar ma tratez (deviza proprie).
  2. Nu am citit nimic din maestrul Cristoiu, spre rusinea mea. Ar fi cazul sa o fac dar… de citit mai jos.
  3. Nu prea am gene bolsevizate, n-am de unde. Membru de PCR n-am fost nici eu nici vreunul din parintii mei.
  4. Interesant cum suna capitolul de inceput, titlul deja spune totul. Zau ca m-ati facut sa o caut. Poate chiar mi-o imprumutati dumneavoastra daca nu o mai gasesc (sau Doamne fereste, o gasesc epuizata).
  5. Probabil ca titlul rezoneaza cumva cu situatia mea din ultimii trei ani, perioada in care am gustat din felul de mincare numit “to be or not to be unemployed“ (Asta cu almanahe tre` sa fie gelos pe licenta mea). Incet, incet, in etape, am ajuns la urmatoarea concluzie, cu rang de teorema: decit somer, mai bine gunoier. Upgrade: decit gunoier mai bine ziarist.
  6. Dragos Dehelean face o treaba de milioane iar acest blog este destinat oamenilor seriosi, cred. Mereu mi-l inchipui citind aiurelile noastre si intrebindu-se: sa-i mai las sau sa nu-i mai las ? Asa ca:
  7. Eu unul inchei acum aceasta polemica, nu aici este locul ei. Daca tot mi-ati vazut mutra inseamna ca v-ati prins si cum vom comunica de acum inainte, daca mai doriti.
  LA MULTI ANI tuturor, sanatate, drum drept si lumina ! Tuturor am zis !


 16. ( 11 December 2007 , 8:19 am )

  @doru,

  Ai un talent fantastic sa iesi off-topic. Fa-ti te rog blogul tau ca altfel o sa tipi ca e cenzura daca iti mai sterg din comentarii.


 17. ( 11 December 2007 , 6:39 pm )

  cenzura??? fugi domne d-aci, ca nu mai exista asa ceva in RO.


 18. ( 11 December 2007 , 7:18 pm )

  Inca ceva si gata !
  Un amic, vazind el aceste mesaje, s-a gindit ce s-a gindit si a vrut sa-mi dea peste nas cu o chestie de mai sus, anume cu cartea epuizata. M-am gindit bine si am ajuns la urmatoarea concluzie: este normal sa gindeasca asa cel ce nu stie bancul, fiindca despre o poanta este vorba.
  Deci, pentru amicul meu critic si pentru toti cei care nu stiu, iata bancul:
  Un “literat“ merge la o librarie si intreaba despre o carte a unui anume autor. – Vai, domnule, dar este epuizata, zice vinzatoarea. – Nu-i nimic, e importanta pentru mine, deci dati-mi-o asa cum este.
  Stim cu totii ca exista atitia “literati“ pe lume…


 19. ( 11 December 2007 , 7:28 pm )

  Mariane S , nici nu stiu cum sa-ti spun,mi-e totusi greu sa-ti zic asa in fata,scuza-ma ca ti-o spun,in fine ti-o spun pe sleau: ai avut dreptate,esti tare timid.


 20. ( 11 December 2007 , 10:20 pm )

  … dar mă tratez.


 21. ( 13 December 2007 , 12:14 am )

  se poate trata un motiv-placebo ?


 22. ( 13 December 2007 , 10:19 am )

  Discutia e deja mult pe langa subiectul initial. Va multumesc amandurora pentru observatii dar si pentru momentele de destindere pe care le-ati creat. Va rog insa sa nu mai prelungiti acest subiect off-topic.

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu