Pentru ca solidaritatea conteaza! (mai ales acum)


Pe ResponsabilitateSociala.ro am revenit si anul acesta cu invitatia adresata oricui are un blog de a face o evaluare publica a modului in care s-au implicat companiile in comunitate in 2008 si a asteptarilor pentru 2009:

Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2008

Multi din cei care sunt scepticii fata de ideea de CSR, au spus pana acum ca in Romania, aceasta e o forma fara fond.

Eu sper insa ca prin raspunsurile pe care le vom primi la aceasta editie a Bilantului sa aratam ca din ce in ce mai multi oameni monitorizeaza ce se intampla in domeniul CSR si sunt gata sa-si exprime opiniile in public.

Pentru ca, repet, daca pentru guvernanti a ajuns sa nu mai insemne aproape nimic presiunea publica, pentru companii conteaza.

Pentru toti cei care nu sunt inca la curent – e real ca bugetele de CSR vor scadea anul asta.

Iar asta nu inseamna doar – cum s-ar gandi un sceptic – ca vor fi mai putine campanii de imagine ambalate ca CSR. Nu. Inseamna ca vor fi efectiv mai putini bani pe care companiile ii vor da catre domenii unde oricum resursele statului nu mai pot face nimic: spitale, persoane cu dizabilitati, copii abandonati, tineri talentati dar saraci etc. Bani pe care inainte ii dadeau, indiferent de dimensiunea bugetelor, de corectitudinea raportarii publice sau a altor probleme.

Iar aceasta tendinta nu se poate atenua decat daca noi facem un efort comun de a arata ca ne pasa. Ca suntem gata sa folosim singura arma pe care o are un cetatean – aceea de a se exprima in public.

De aceea as vrea sa le multumesc bloggerilor care ne-au raspuns pana acum la Bilantul CSR pe 2008:

Noro Ferseta, Sorin Tudor, Constantin Codreanu, Cristian Manafu, Dan Dragomir, Tanase Tasente, Cristina Musat, Marius Sescu, Paul Olteanu, Cristina Balan, Radu-Vasile Chialda, Rapasblog, Lilly Bindeanu, Aura Matei, Horatiu Toma, Andreea Mitan, Adela Mohanu, Nina Costea, Tereza Valcan, Daniel Tovisi, Doru Mitrana, Iulia Gus, Radu Stoita, Adrian Alexandrescu, Laura Pascu si Adelina Enache.

De asemenea as vrea sa le multumesc atat lui Dragos Bucurenci si Asociatiei Mai Mult Verde, cat si tuturor celorlalte organizatii, publicatii sau persoane care au retransmis invitatia noastra.

Ceea ce va pot asigura este ca vom face toate eforturile pentru ca opiniile voastre sa ajunga la decidentii din companii si la jurnalisti.

Deci, inca o data, va invit in pagina Bilantului Responsabilitatii Sociale pe 2008, unde puteti gasi toate link-urile catre raspunsurile de pana acum si catre cele care vor aparea ulterior.

Categoria: Cercetare / Statistici, Responsabilitate Sociala (CSR)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, medie: 4.33 din 5)
Loading ... Loading ...

4 Comentarii:


 1. ( 14 February 2009 , 4:46 pm )

  [...] Felicitari inca o data pentru initiativa si multumesc Dragos (Dehelean) pentru invitatia de a raspunde si anul [...]


 2. ( 15 February 2009 , 3:21 pm )

  [...] Cei de la ResponsabilitateaSociala.ro m-au invitat si in acest an sa scriu despre Bilantul Responsabilitatii Sociale pe anul ce a trecut. Am primit asadar o invitatie scrisa pe email de la Marius Balaci (in momentul lansarii initiativei bilantului) si apoi si de la Dragos Dehelean. [...]


 3. ( 19 February 2009 , 12:56 pm )

  [...] post anterior, am lansat o invitatie pentru toti cei care au un blog si care cred ca e important ca in Romania sa [...]


 4. ( 12 March 2009 , 7:37 pm )

  [...] langa cei carora le-am multumit aici si aici, trebuie sa le mai multumesc pentru implicare si urmatorilor [...]

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu