3 noi proiecte de CSR sub lupa


Chiar daca vara e saraca in evenimente, e o buna perioada pentru a invata, pentru a gasi idei noi si pentru a face planuri pentru toamna.

Asa ca le recomand actualilor sau viitorilor practicieni in CSR, 3 noi studii de caz, cat se poate de inspirationale si detaliate, publicate de echipa noastra:

 • Coca-Cola HBC, cu “Programul de condus ecologic si responsabil (2009)” – o campanie de comunicare interna, creativa si bine organizata, al carei obiectiv a fost reducerea emisiilor de CO2 generate de flota auto a companiei.
 • RBS Romania, cu “Lansarea Programului MoneySense in Romania” – respectiv cel mai amplu program de educatie financiara din Marea Britanie, patria acestui tip de programe de CSR, initiate de banci.
 • BCR, cu “START! Business 2009/2010” – un proiect de voluntariat al angajatilor bancii, care i-au ajutat pe 200 de studenti sa-si experimenteze in mod practic ideile de afaceri.

Al Gore - Our choice, a plan to solve the climate crisisN-are rost sa mai spun ca nu veti gasi nicaieri mai multe detalii despre aceste proiecte decat pe ResponsabilitateSociala.ro :) .  Asa ca va invit sa le cititi cu atentie, sa le stoarceti de toate ideile bune, iar apoi sa il votati pe cel care v-a impresionat cel mai mult.

Ca premiu, puteti castiga, prin tragere la sorti, ultima carte a lui Al Gore, o carte cu solutii concrete pentru a stopa incalzirea globala (“Our Choice: A Plan to Solve the Climate Crisis” )

Categoria: Responsabilitate Sociala (CSR)
Etichete:   , , , , , , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un vot inca)
Loading ... Loading ...

3 Comentarii:


 1. ( 29 September 2010 , 12:10 pm )

  Domnu Dragos, va astept sa scrieti mai des…nu e repros, da’ nu sunt singuru cred care gasea pareri pertinente pe aici despre CSR sau politica

  ce zici, pica au ba asa zisul nostru guvern?


 2. ( 29 September 2010 , 1:50 pm )

  Da, domnu Dan, m-am executat, cat de cat :) Poate facem schimb de link-uri ;)

  Despre politica insa ce sa mai scriem?…Scriam cand lucrurile erau putin mai neclare. Ce sa zici la niste imagini cu furtul unui vot sau cu discursul revansard si patologic al unui asa-zis “presedinte”?


 3. ( 6 December 2010 , 2:24 pm )

  Nu prea au legatura programele respective cu esenta CSR, dar nici nu se apropie de greenwashing. Sa zicem ca se afla undeva la mijloc. Nici unul impresionant prin esenta sa.

  Dragos, ce parere ai despre concursul celor de la CIBE China? Cred ca ar trebui si la noi ceva similar, dar nu prea sunt oameni interesati de domeniul CSR-ului si nici care sa doreasca asa ceva.

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu