Idee: cum transformam in realitate lucrurile in care credem


Toti avem nemultumiri despre ce vedem in jurul nostru. Sau asteptari. Ne ingrozesc spitalele in care intram, ne-am dori ca sportul sau hobby-ul pe care il practicam sa beneficieze de mai multe fonduri, am vrea ca parcul din cartierul nostru sa fie curat si frumos, am vrea sa stim ca exista adaposturi civilizate pentru animalele fara stapan, am vrea sa vedem mai multi tineri preocupati de antreprenoriat etc.

O parte din aceste asteptari se vor rezolva doar atunci cand lucrurile se vor imbunatati la nivel macro, cand economia isi va reveni, cand guvernantii vor face si vor drege. Insa altele ar putea fi rezolvate chiar acum. Asta insa daca am avea ceea ce se numeste spirit si initiativa comunitara

Am spus-o si o repet: CSR-ul – dincolo de faptul ca e o filosofie (complicata pentru multi) despre cum ar trebui sa se comporte o companie – este si o solutie pentru a imbunatati viata din comunitatile in care traim.

E suficient sa le aratam companiilor ca le putem ajuta sa-si atinga niste obiective comerciale daca si ele, la randul lor, ne arata ca le pasa de lucrurile importante pentru noi. E suficient sa le aratam ca pot castiga aprecierea a sute sau mii de membrii ai unei comunitati – daca se implica in rezolvarea unui obiectiv important pentru acea comunitate.

Singurul impediment este doar…sa ne simtim cu adevarat parte a unei comunitati. Si sa simtim ca avem obiective comune.

Plecand de la aceste idei, echipa ResponsabilitateSociala.ro va propune un exercitiu pe pagina noastra de Facebook:

  • identificati o cauza concreta si la care tineti cu adevarat, din comunitatea voastra;
  • promovati-o printr-un post pe pagina de Facebook a ResponsabilitateSociala.ro (care e citita si de persoanele care construiesc in aceasta perioada bugetele de CSR ale companiei lor);
  • convingeti-va prietenii care cred in aceeasi cauza sa o sustina dand “like” sau facand un comentariu la postul vostru.

Desigur, avem si premii pentru cele mai apreciate propuneri, respectiv niste gadget-uri cat se poate de “eco”: niste super-incarcatoare solare pentru orice tip de telefon mobil.

Insa este in primul rand un exercitiu de “leadersip comunitar“. Speram sa va placa.

Categoria: Responsabilitate Sociala (CSR)
Etichete:   ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, medie: 3.67 din 5)
Loading ... Loading ...

2 Comentarii:


  1. ( 12 January 2011 , 4:57 pm )

    [...] cum transformam in realitate lucrurile in care credem de dragosdehelean.ro Toti avem nemultumiri despre ce vedem in jurul nostru. Sau asteptari. Ne ingrozesc spitalele in [...]


  2. ( 13 January 2011 , 5:22 pm )

    [...] Sursa: http://www.dragosdehelean.ro/2011/01/12/idee-cum-transformam-in-realitate-lucrurile-in-care-credem/ [...]

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu