Ce ar trebui sa invatam din experienta Egiptului


Experienta Egiptului dar si a altor tari din regiune ar trebui sa ne demonstreze ce pot sa faca social media, inclusiv blogurile:

 • sa ne aduca mai multa democratie,Civic Blogging
 • sa ne ajute in eforturile pentru o lume mai buna si mai libera,
 • sa ne ajute sa impunem valorile in care credem,
 • sa ne dea o voce, atunci cand altii – puternicii zilei – vor sa tacem.

Cum folosim insa blogurile pe post de portavoce, pentru a ne ne transforma asteptarile, sperantele sau aspiratiile in realitati? Depinde doar de noi…

Categoria: Comunicare online
Etichete:   ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, medie: 3.67 din 5)
Loading ... Loading ...

2 Comentarii:


 1. ( 4 February 2011 , 8:55 pm )

  Nu sunt de parere asta.Sunt de parerea ca social media trebuie sa faca parte din strategia unor potentiali revolutionari, dar e doar o mica parte din aceea strategie. Social media nu pot da o fata celui care contesta puterea. Social media nu il pregateste pe cel care trebuie sa iasa in strada cu vicisitudinile pe care guvernul il va confrunta. Intr-o analiza foarte recenta a STRATFOR acest lucru este aratat foarte clar. Esti interesant si cazul unei revolutii esuate din start in aceea zona fix pentru ca social media a fost investit de un/o revolutionar/revolutionara cu prea multa forta.

  Si Egiptul a fost un caz fericit sa spunem.Sunt dezvoltate (si au fost si testate cu mare succes) tehnici de blocare, investigare a social media in asemenea situatii. Fara exagerare, vor putea afla ce ai mancat in ziua cand ti-ai facut contulde FB sau Twitter.Partea proasta e ca astfel de tehnici sunt dezvoltate atat de regimuri mai “nedemocratice” dar cu putere financiara dar cu o relativa distribuire corecta a venitului national, precum si de tari numite “bastioane ale democratiei”.

  Iar in momentul in care un regim totalitar (asa cum o arata o recenta carte foarte buna pe acest subiect) va incepe sa si foloseasca inteligent social media in folosul sau, acest joc va deveni unul cu suma nula sau, oricum, in avantajul centrului de putere.


 2. ( 18 December 2013 , 8:23 pm )

  Problema este ca populatia ar da mai multa importanta acestor canale de comunicare dar nu stiu cat au acces la ele… fie din cauza regimului fie din cauza saraciei.

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu