Rezultate Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010


Dupa cum stiti, in perioada februarie-martie, ResponsabilitateSociala.ro a propus blogosferei o discutie despre cum s-au vazut initiativele de CSR din 2010 si ce asteptari exista de la companii pentru 2011.

Ei bine, acum puteti citi si o sinteza a acestei discutii, pe care am realizat-o alaturi de colega mea Corina.

Este de fapt un Raport de cercetare, rezultat in urma aplicarii unei grile de analiza de continut, pe raspunsurile celor 111 bloggeri (carora le multumim inca o data).

O sa gasiti o multime de concluzii interesante, dar care ne dau si incredere in potentialul publicului de intelege si de a incuraja fenomenul CSR.

Dincolo de ele, am si niste concluzii personale, care tin si de activitatea noastra si de a altor promotori ai ideii de “companii responsabile:

  • In primul rand ma bucura numarul mare de lideri de opinie din online care au acceptat invitatia noastra, dar si faptul, ca in medie, intelegerea lor asupra domeniului si asteptarile de la companii sunt mult mai sofisticate decat in anii anteriori;
  • Concluzia de mai sus imi spune ca a meritat din plin si efortul pe care il facem prin ResponsabilitateSociala.ro, incepand din 2006, de a promova initiativele de CSR ale companiilor din Romania, dar mai ales bunele practici in domeniu;
  • Cred ca merita in continuare sustinere oricine incearca sa duca discutia despre CSR inspre un public cat mai larg, si iese din zona “tehnica” sau “ezoterica”, in care a fost aceasta discutie in anii de inceput.

Apropo de ultima idee, trebuie sa va spun ca si noi pregatim o noua initiativa in acest sens, respectiv un eveniment de 2 zile, care va avea loc in mai. Insa mai multe detalii despre el vor veni in curand :)

Pana atunci, va invit inca o data sa cititi Concluziile Bilantului pe 2010 si sper ca ele sa va ajute cat mai mult in activitatea proprie.

Categoria: Cercetare / Statistici, Responsabilitate Sociala (CSR)
Etichete:   , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading ... Loading ...

1 Comentariu:


  1. ( 1 August 2011 , 1:52 pm )

    [...] de astfel de idei avem nevoie şi în zona politicului. De fapt nu “cred” ci sunt sigur. Deja îmi vine să vomit la gandul că anul viitor vom avea 2 campanii electorale cu [...]

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu