Cea mai buna poveste despre CSR


Astazi am fost la Congresul Comunicatorilor din Romania si am facut un nou business case pentru CSR, pentru “revolutia” pe care o vom vedea in 2012 si, nu in ultimul rand, pentru cele 3 principii din standardul Accountability:

  • Inclusivitatea” (toti stakeholderii au dreptul sa fie ascultati si sa fie luati in considerare, in deciziile strategice ale companiei)
  • Materialitatea” (compania trebuie sa cunoasca si sa re-cunoasca preocuparile importante/relevante care vin din partea stakeholderilor sau care tin de profilul de activitate al companiei)
  • Disponibilitatea de a raspunde” (eng. “responsiveness” – adica sa raspunzi in mod corect, coerent si cu echilibru preocuparilor “materiale”)

Ei bine, cand m-am intors la birou am vazut un film, pe care l-au descoperit si popularizat colegii mei de la ResponsabilitateSociala.ro si, mi-am dat seama ca, un simplu discurs al meu e mult mai sarac sau mai putin convingator decat acest film. In consecinta vi-l impartasesc si voua mai jos:

YouTube Preview Image

Sigur, nu cred in diferenta pe care ei o fac intre “CSR” si “Sustainability”. Si voi continua sa spun ca termenii sunt echivalenti. Sunt doar folositi in mod diferit, in functie de context, de diverse industrii.

Categoria: Responsabilitate Sociala (CSR)
Etichete:   , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading ... Loading ...

1 Comentariu:


  1. ( 3 March 2012 , 2:19 pm )

    Imi pare rau ca trebuie sa te dezaprob dar nu ced in nici o revolutie in 2012…

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu