Poveste de Pasti


E greu sa iesi din banalitatea urarilor care se fac de Sarbatori, desi gestul in sine e mai important decat banalitatea urarii. Si totusi, astazi mi-am amintit de o scurta poveste (pentru cei care nu ma cunosc foarte bine, trebuie sa le spun ca unul din visele mele cele mai dragi este sa “scriu”), prin 2001-2002, cu ocazia Sarbatorilor de Pasti:

Dying KingSe spune ca unui mare si intelept rege crestin i-a fost dat sa-si petreaca ultima zi din viata in casa unui om orb si a sotiei acestuia. Ramas singur si ranit de moarte in batalia in care pierduse tot, a fost oblojit si ospatat de acei doi oameni sarmani.

- Sa nu fii trist, Maria Ta, l-a incurajat orbul, caci multe fapte de vitejie ai facut in timpul vietii , iar numele tau va fi de-a pururi slavit de catre toti credinciosii. Chiar eu de-as avea averea unui imparat ti-as pune-o la picioare si as ridica o oaste si mai mare sa mergem inapoi la Sfantul Ierusalim.

Insa regele a clatinat din cap si i-a spus ca toate acestea sunt in zadar, iar daca nu crede, sa sape in gradina din spatele casei sale.

Omul s-a dus acolo ajutat de femeia sa. Sapand dadura peste o comoara uriasa, care ar fi ridicat o armata de doua ori mai numeroasa decat cea pe care o pierduse regele. Dar cum statea orbul asa, cu mainile pipaind giuvaierurile reci, isi aminti ca el nu vazuse niciodata Ierusalimul si nici nu va putea vreodata sa-l vada. Se gandi atunci la toti marii regi care se razboisera pentru Sfantul Lacas si isi dadu seama ca nici ei nu-l zarisera cu adevarat. In tacere, el si femeia sa ingropara la loc comoara.

Cand s-au intors in casa, regele trecuse in lumea celor drepti. A doua zi ii facura o inmormantare crestineasca si ii aprinsera o lumanare in biserica.

Era sfanta Duminica a Invierii.

Povestea aceasta nu este menita sa aiba o morala. Insa ea da seama de acele comori nebanuite pe care le putem descoperi in preajma noastra in momente sfinte ca acestea pe care le petrecem acum. Daca ele sunt adevarate si trainice, fie ca inima noastra sa ne spuna la timpul potrivit.

Categoria: Personale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, medie: 2.33 din 5)
Loading ... Loading ...

1 Comentariu:


  1. ( 26 June 2013 , 9:22 pm )

    Este foarte complicat sa iesi din banalitatea urarilor de sarbatori, iti multumesc pentru poveste ! :)

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu