Inregistrare emisiune: “Drumul European al Romaniei in 2014 – comunicare si perceptii”


Am avut placerea sa fiu si eu invitat la emisiunea “Sfere de influenta“, moderata de Radu Georgescu si care l-a avut ca invitat principal pe Codrin Scutaru,  Secretar de stat in Ministerul Muncii.

Va invit sa urmariti mai jos inregistrarea emisiunii, iar pentru a va stimula interesul, iata subiectele abordate:

1.   Ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru cetătenii romani si bulgari de la 1 ianuarie 2014 în Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta, Malta si Marea Britanie.

 • Ce semnificatie au declaratiile politicienilor de la Londra, declaratii impotriva ideii europene si a unora din competentele UE  (in special in ceea ce priveste libertatea de miscare)
 • Teama britanicilor fată de invazia românilor si ce efect are asta pentru perceptia asupra proiectului european in Romania.

2.   Semnificatia alegerilor europarlamentare din 2014

 • Ce relevanta au deciziile europene pentru statele nationale si in special pentru Romania.
 • Ce va aduce procesul de alegeri europarlamentare pentru opinia publica din Romania
 • Cum functioneaza comunicarea dintre Bruxelles si cetătenii europeni.
 • Cum vor afecta alegerile rolul României în arhitectura europeană?
 • Ce se poate îmbunătăti in prezenta Romaniei la Bruxelles si mai ales cum?

Categoria: Personale
Etichete:   ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, medie: 2.33 din 5)
Loading ... Loading ...

3 Comentarii:


 1. ( 10 January 2014 , 5:22 pm )

  Romanii pe piata europeana a muncii: o analiza documentata, cu experti adevarati: Dragos Dehelean si Codrin Scutaru. Felicitari! Pacat ca dl. Scutaru se exprima intr-o limba romana mai putin literara: spune “ca si tara” in loc de “ca tara”, “ca si adolescent” in loc de “ca adolescent” etc.


 2. ( 11 January 2014 , 12:18 am )

  Poate sunt prea subiectiv, insa eu n-am observat decat problemele mele de comunicare. In rest, mi-as dori sa am dialog cu decidenti care sa aiba macar un sfert din deschiderea si carisma lui Codrin Scutaru.


 3. ( 25 February 2014 , 4:38 pm )

  Probabil ca ar trebui ca demos-ul sa fie mult mai implicat in luarea deciziilor chiar si in UE. Piata locurilor de mubca este destul de dificila pentru romani si tot asa va fi daca nu mai grea, pentru ca se creaza campanii de denigrare intense si profunde. Nu suntem cireasa de pe tort a Europei, fiecxare tara are problemele si cetatenii ei uscaturi, dar sa fim atroce discreditati nu mi se pare decat ceva cusut cu ata alba.

Scrie un comentariu:

Trebuie sa fii logged in ca sa scrii un comentariu