Sa spui, fara sa te gandesti niciun moment, ca “de 10 ani, PNL a facut blat cu PSDeste o reinterpretare autista a istoriei recente a Romaniei. Pentru ca, acum 10 ani, in primavara lui 2006, apareau primele semne ale regimului basist, de trista amintire. Care ne-a facut pe toti sa pierdem 8 ani din viata. 8 ani din Istorie.

PNL nu a facut in 2006 “blat” sau “non-combat” cu PSD, ci s-a aliat cu el, pentru binele Romaniei. A fost o alianta in interes national, pentru a lupta impotriva unei maladii a gandirii, pe care aceeasi oameni, respectiv Vasile Blaga (actual co-presedinte PNL) si Adriana Saftoiu (actual purtator de cuvant PNL), o adusesera la putere, respectiv la conducerea Romaniei: Traian Basescu.

Sa faci afirmatia de la inceputul articolului denota aceeasi mentalitate de cotropitor fara de tara care a generat in ultimele zile jignirile la adresa Familiei Regale a Romaniei.

Pentru ca un cotropitor nu este cineva lipsit de inteligenta sau lipsit de legitimitate in cauza pentru care lupta. Insa un cotropitor nu crede in nimic si in nimeni. Nu are ideologie, nu e loial vreunui principiu, nu e preocupat decat de micile lui frustrari si razboaie personale. Un contropitor nu are o viziune, nu crede in dezvoltare si nu-i pasa de soarta poporului, pe care il vede doar ca o masa de manevra, demna sa-i incalzeasca lui micile conforturi si orgolii personale. Un contropitor nu are nici macar logica, ci doar reflexe primitive de gandire, aceleasi prin care hoardele de barbari au aruncat Europa in Evul Mediu Intunecat.

O astfel de “gandire” paradoxala nu poate formula decat judecati paradoxale, echivalente cu aceea ca “de la 23 August incoace, Romania a facut blat cu Rusia“. Ce reactie poti avea in fata unei astfel de afirmatii? Sa crezi ca cel care o face este un reactionar fascist? Cu ce criterii istorice sau logice sa-l judeci? N-ai cum, pentru ca un astfel de rationament e greu de prins in tiparele modernitatii si ale civilizatiei gandirii.

Sa invatam deci din lectiile Istoriei: Cum au invadat barbarii Imperiul Roman.

Incursiune in Istoria recenta a Romaniei:

Alaric : Revirimentul barbarilor sau de ce Romania va intra intr-un nou Ev Mediu Intunecat