Il cunoasteti pe reprezentantul vostru actual in Parlament? Ati discutat vreodata cu el? I-ati trimis vreo solicitare, un email sau o observatie pe Facebook? V-a raspuns? Ati avut vreodata o discutie cu el? Vi s-a parut un om convingator?

De aici trebuie sa plecam. Abia apoi ajungem la cine este seful de cabinet sau cine sunt consilierii lui, ce expertiza au si ce putem spune despre ei.

SUA este o tara care are un numar mult mai mic de parlamentari raportat la numarul de locuitori (ma refer la Congress). Si totusi, toti au un birou parlamentar adaptat anului 2016, cu nenumarate instrumente de comunicare la dispozitia cetatenilor, cu documente de pozitie, cu actualizari zilnice, care ne conving ca acel parlamentar chiar lucreaza pentru noi.

Daca nu ma credeti, dati o cautare simpla pe Google dupa “congressman online office“. Ei, cum vi se pare?

Trebuie sa-i multumesc lui Alexandru Ciochia pentru ca m-a ajutat sa-mi imaginez ca si in Romania vom putea vedea un birou parlamentar…online. In care oamenii se vor simti bine veniti, chiar daca, in realitate, vor sta comod in fotoliul lor de acasa. Chiar daca pentru a discuta cu omul in care au investit incredere la alegeri nu va mai trebui sa ia in piept zapuseala, aglomeratia si praful din Bucuresti.

Mai mult, m-a ajutat sa-mi imaginez un birou parlamentar in care oamenii ii vor cunoaste si pe consilierii reprezentantului lor: oameni politicosi, dar sigur pe ei si pe expertiza lor, cu fotografii reale si bibliografii transparente, cu numere de telefon sau modalitati de contact accesibile oricui.

Ei bine, cum va suna ideea de birou parlamentar…online?

birou_parlamentar

Alte intamplari din aventura mea in cautarea respunsului la intrebarea “ce asteptam de la Alegerile Parlamentare 2016?gasiti aici.