Dupa 26 de ani in care politica din Romania a băltit in incompetenta, indolenta sau coruptie, PNL poate fi primul partid care sa declanseze o reforma adevarata a clasei politice din tara noastra.

Printr-o competitie publica si transparenta inteleg un proces democratic, prin care PNL sa-si puna in dezbatere publica listele de candidati la parlamentare si sa le ceara opinia despre ele: propriilor membri de partid, presei, societatii civile si tuturor celorlalte parti interesate. Ma refer la un proces care sa poata fi urmarit de oricine pe internet sau cu ajutorul retelelor de socializare, adica exact acele mijloace care acum se afla la indemana fiecarui antreprenor, angajat intr-o companie multinationala sau romaneasca, profesor, medic sau avocat. Adica la indemana electoratului care a investestit enorm de multa incredere pana acum in PNL, la fiecare runda de alegeri, dar caruia, partidul i-a oferit nu de putine ori doar sperante desarte.

Inteleg o competitie de CV-uri si realizari, de discursuri si viziuni. Inteleg, cu alte cuvinte, o competitie intre adevarati oameni de stat.

Enumar doar 3 argumente pentru care PNL trebuie sa faca asta:

  1. Va demonstra ca are o rezerva importanta de cadre, pe care le-a adunat de-a lungul a 26 de ani. Oameni profesionisti, integri, cu viziune si caracter: lideri care si-au demonstrat valoarea administrativa sau doar simpli membri, care s-au tinut pana acum departe de lupta pentru functii.
  2. Le va oferi notorietate si o scena de afirmare mult mai multor membri decat celor cativa care, altfel, ar fi fost pusi pe functii eligibile pe liste, printr-un joc obscur de culise. Pentru prima data, nimeni dintre numerosii membri ai PNL nu va fi nemultumit de rezultatul final.  Nici cei care au muncit pe branci in partid in momentele dificile, nici cei carora timpul nu le-a permis sa participe atat de mult, insa au continuat sa creada in valorile PNL, sa evolueze in domeniile lor de expertiza si sa-i convinga pe cei din jur prin autoritatea cunoasterii lor sau prin mesajele pe care le-au transmis in spatiul public. Toti vor avea un vot egal si un cuvant de spus in privinta reprezentantilor lor si ai Romaniei in Parlament.
  3. Le va reda romanilor entuziasmul si increderea, pe care le-au avut si in ’89, in democratie. Vor vedea ca in sfarsit, dupa 26 de ani de deriva democratica, in sfarsit politicienii romani le vor reda dreptul de a vedea si de a judeca, de a fi luati in seama si de a fi tratati ca cetateni responsabili, nu ca niste “alegatori captivi”, pusi in fata faptului implinit de niste partide prea viclene si ipocrite pentru a le cere parerea, pentru a le arata ca le pasa de ei.

Am spus ca prezint doar 3 argumente, insa va las pe voi sa continuati lista, pentru ca sunt convins ca sunt mult mai multe. Si in primul rand urmatorul: se indoieste oare cineva ca daca PNL va proceda asa va castiga alegerile din decembrie 2016?

realdem

Descoperiti si alte “aventuri” pe care le-am strans in “Jurnal de campanie 2016”.