Sa intelegem semnificatia “auto-denuntului” lui Sebastian Ghita, care este doar un gest de COMUNICARE, pentru uzul campaniei electorale:

1. Sebastian Ghita o fi el puternic si acuzat de multe infractiuni, INSA este un om ONEST. Doar un om onest si cu spirit civic ar putea sa se auto-denunte (“greseala recunoscuta e pe jumatate iertata”, nu?). Nu e prima oara cand Ghita afirma cu o “onestitate” debordanta ca a fost un prost. Pentru ca el a vrut binele Justitiei, insa iata, Justitia nerecunoscatoare il haituieste acum, ca pe orice idealist devorat de propria creatie, scapata de sub control.

2. Toti cei care sustin aplicarea LEGII sunt niste IPOCRITI, pentru ca iata, inclusiv “Zeita Dreptatii”, Codruta Kovesi, si-ar fi plagiat doctoratul (si sigur ca asa este, pentru ca o spune un om onest, nu?). Se afla deci in aceeasi situatie ca Oprea, Ponta, Negoita sau alte “somitati” ale zilei.

3. Dupa cum s-a tot spus in ultimul an, a avea un DOSAR PENAL a devenit ceva BANAL, pentru orice patriot adevarat. Sau, cum spunea Liviu Dragnea, “daca nu ai dosar penal, nu existi”. Pentru ca iata, pana si Ghita, care are deja 4 dosare, e atat de convins de slabiciunea acestora, incat nu ezita sa-si mai atraga unul, printr-un auto-denunt “civic”.

Pana la urma, aici vorbim de afirmarea unui nou MODEL SOCIAL. Pentru tineri, desigur. In trecut, acesti tineri erau atrasi de modelul Gigi Becali: terenuri + bani + fotbal + religie. Acum, Ghita se auto-propune ca un MODEL IMBUNATATIT: IT + bani + SRI + cluburi Dubai + dosare penale + onestitate civica/patriotica.

Ei, voua cum va suna noul model? 🙂

sebastian_ghita