V-ati simtit vreodata haituiti si abrutizati de ceea ce numim stat sau societate romaneasca? “Schema de furat bani publici” despre care puteti citi mai jos este de fapt o schema care ne otraveste intreaga economie si ne fura dreptul la o viata mai buna.

Voi milita mereu pentru TRANSPARENTA, care este singura solutie pentru a elimina aceasta scurgere de resurse inspre gaurile negre ale mafiei politice. Ganditi-va cat de simplu ar fi sa vedem pe site-ul fiecarui partid afisate in timp real donatiile primite fie din partea companiilor, fie a persoanelor fizice. Cine se teme de asta? Voi de ce ati vrea sa va ascundeti, de ce v-ar fi rusine daca ati finanta cu buna credinta un partid sau un candidat?

Digi 24 relateaza descrierea “schemei de furat bani publici” de care va spuneam mai sus, facuta Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA :

Vorbim de plata unor comisioane de 10% din contractele cu instituţiile publice. Deci, câştigi contractul şi întorci o parte din bani la partid. Sau vorbim de lideri de partid care îşi folosesc autoritatea pentru a numi persoane apropiate în instituţii, care apoi oferă contracte din bani publici unor oameni de afaceri. Apoi, banii din contracte se întorc la partid. Sau vorbim de oameni de afaceri care finanţează ilegal campania, cu promisiune de a primi apoi contracte cu statul. Sau mai vorbim de încheierea unor contracte de consultanţă fictivă. Am constatat că, de cele mai multe ori, banii se dădeau la negru, de aceea e greu să demonstrăm că partidele sau campaniile au fost finanţate ilegal”, a spus procurorul-şef DNA.

O mare problemă pentru procurori este însă dovedirea faptului că banii ajung la partide. ”E o problemă să dovedim că banii au fost daţi la partid, pentru că plata cash nu lasă urme. Nu merge nimeni cu geanta de bani şi cu 10 prieteni, să existe martori “, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Cititi intregul articol pe site-ul Digi24.

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA