• Cat de vulnerabila este Romania din cauza coruptiei din partidele politice?
  • Cum ar trebui sa se raporteze fortele politice la miscarile de strada, care arata starea de revolta a populatiei fata de sistemul politic?
  • Cum ar trebui sa se adreseze electoratului, politicienii care vor sa restabileasca o legatura normala, de incredere si reprezentare cu acesta?

Acestea au fost mai importante teme discutate in emisiunea la care am fost invitat de Mariana Zberianu, alaturi de Remus Cernea, la Realitatea+, pe data de 28 septembrie 2016.

Ziua a fost marcata de acuzatia adusa de DNA co-presedintelui PNL, Vasile Blaga, cu privire la acte de trafic de influenta in campania electorala din 2009. In scurt timp, Vasile Blaga si-a anuntat demisia de la conducerea PNL si intentia de a nu mai candida pentru un nou mandat de parlamentar. Dat fiind ca intreaga perioada a fost marcata de numeroase acuzatii de coruptie la adresa liderilor politici din toate partidele, emisiunea s-a concentrat pe vulnerabilitatea sistemului politic din Romania, inainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Partea I

Partea a II-a