Despre mine

Din noiembrie 2005 sunt Director general al Selenis – agentie de consultanta, specializata in comunicare institutionala si dezvoltare durabila.

Din aprilie 2006 coordonez primul portal romanesc dedicat Responsabilitatii Sociale a Companiilor (CSR) – ResponsabilitateSociala.ro. Pana la inceputul lui 2016, portalul a fost cea mai importanta sursa locala de stiri, studii de caz si know-how, pentru profesionistii implicati in domeniul CSR.

Ca urmare a pasiunii pentru CSR, am ajuns sa fiu consultant in acest domeniu, si am construit pe expertiza, oferita de diverse training-uri, cu privire la standardele Global Reporting Initiative (GRI), Accountability (AA1000) sau ISO 26000.

Intre 2011 si 2013 am coordonat 3 editii ale conferintelor internationale “European CSR Lessons“, o serie de evenimente internationale care le-au oferit liderilor din sectorul de afaceri si din societatea civila din Romania inspiratie despre potentialul CSR, prin exemple de succes din spatiul european.

Din 2001 sunt membru fondator si Presedinte al Asociatiei de Comunicare Ethos. Printre proiectele pe care le-am coordonat in aceasta calitate se numara:

De asemenea, am coordonat comunicarea online si pe cea cu agentiile de advertising din Europa la editia 2005 a “AdPrint European Festival” (proiect Millenium People).

Toate activitatiile pe care le-am coordonat au un element in comun: aduc un beneficiu important societatii in ansamblu sau unei anumite industrii. Daca vrei sa intelegi ce inseamna acest lucru pentru mine, citeste articolul “Marturisesc: sunt un antreprenor social” sau urmareste interviul video pe care mi l-a luat StartEvo.com.

Inclusiv ca director al agentiei Selenis am lucrat doar pentru clienti care au avut proiecte importante in domeniul implicarii in comunitate sau al protectiei mediului, asa cum este cazul URBB-Tuborg (mai stiti Umbrela Verde, da?), BRD Groupe Societe Generale, Heidelberg Cement, Ciel, Orange etc.

Convingeri politice

Am fost toata viata un liberal care a crezut in valorile nationale ale Romaniei moderne.

Intre 1998 si 2000 am fost prim-vicepresedinte al Organizatiei de Tineret a Uniunii Fortelor de Dreapta (UFD), perioada in care am publicat numeroase articole sau am participat la dezbateri televizate pe teme precum: proprietatea privata sau valorile care definesc generatia din care fac parte.

Desi in anii 98-2000 UFD a reprezentat o mare speranta pentru foarte multi tineri si intelectuali, in 2003 a fuzionat prin absorbtie cu PNL.

Mi-am continuat activitatea civica prin proiectele pe care le-am coordonat sau prin articolele pe care le-am publicat. Am reintrat formal in PNL in 2010, chiar daca nu ma despartisem niciodata de valorile national-liberale.

Alte informatii:

  • Am absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, ambele din cadrul SNSPA;
  • Am fost instructor de dezbateri academice (“Debate”), in timpul facultatii;
  • Am absolvit cursuri de training pentru traineri in domeniul managementului si al comunicarii;
  • Ma pasioneaza sahul, jocurile de strategie si chiar si artele martiale (am coordonat timp de 4 ani un club de Taekwon-do, in Constanta);
  • Tot la pasiuni as trece-o si pe cea pentru a scrie. Mai exact, in timpul liceului, am avut o activitate “serioasa” de scriitor de SF, care mi-a adus si cateva premii;
  • In plus, as mai spune despre mine ca sunt o fire “filosofica”. Cel putin de cand am luat un premiu la Olimpiada Nationala de Filosofie (a fost si primul moment in care am avut dovada ca niste carti iti pot aduce si avantaje materiale – n-a trebuit sa mai dau examen la facultate 🙂 …).

Daca vrei sa cunosti subiectele care m-au preocupat de-a lungul timpului, citeste Articolele de care sunt mandru.

Despre Blog

Am fost preocupat mereu de solutii. Atat la nivel micro cat mai ales la nivel macro. De aceea, prima facultate pe care am urmat-o a fost cea de Stiinte Politice. Am simtit apoi ca trebuie sa-mi ingustez cautarea catre un domeniu mai precis. M-am indreptat spre Comunicare si Relatii Publice. Am ramas indragostit de aceasta optiune. De peste 16 ani, de cand practic o forma sau alta de comunicare publica nu exista zi in care sa nu fiu uimit de puterea si responsabilitatea unei astfel de activitati.

Am descoperit din practica sau din lecturi un univers intreg de solutii pe care le ofera stiinta comunicarii la cele mai importante probleme pe care le intampina organizatiile sau noi insine, ca indivizi.

De aceea m-am hotarat sa impartasesc din ideile sau experientele mele tuturor celor care, prin natura ocupatiei lor actuale sau viitoare, si-au asumat o responsabilitate de comunicare publica.

Cred cu sinceritate in schimbul liber de idei, si cred ca el este singurul principiu practic, care ne poate aduce mai aproape de idealul unei societati mai libere, mai prospere si mai juste. Le multumesc tuturor celor care, in mod altruist, m-au ajutat sa invat ceva de-a lungul vietii. Acelasi lucru imi propun sa fac si eu pentru toti cei carora le-ar fi utile ideile sau experientele mele.

9 Comments

Leave a Reply